Café Zaal Merkus, laatste stop voor rankingfinale

99 deelnemers trokken op zaterdag 28 april naar de gezellige locatie Café Zaal Merkus in het zonovergoten Oosterhout. Het laatste open toernooi op de agenda van de RDB-ranking. De laatste mogelijkheid voor iedereen om zich te plaatsen voor het eindtoernooi.

Voor de trouwe rankinggangers William Jacobs, Mike Steeg, Nick Thomassen en Jacob Degen van het derde divisieteam Gooi Mar Vol en Vanessa van Lith van de Waalromeinen betekende dit een thuiswedstrijd. Het thuisvoordeel van de heren betaalde zich niet uit in extra overwinningen, maar de stemming was er niet minder om. Vanessa van Lith sprokkelde wel belangrijke punten voor het damesklassement bij elkaar.

Het toernooi werd gewonnen door Jordy Terburg. Na de overwinningen in Dorpshuis de Lier en Café De Klok was hij ook in Café Zaal Merkus de beste.
Een soepel avondje voor Jordy. De overwinningen verliepen vlotjes. Bertin van Eldik, Rene Hofman en Jan Willem Haan deden hun best maar konden geen vuist maken.
In de kwartfinale wachtte Patrick van Olderen, de nummer vijf van het klassement.
Patrick, die in de eerste ronde teamgenoot Dolf van Munster naar de verliezersronde verwees, kwam net iets tekort om het Jordy lastig te maken.Doggie-Stylers Patrick van Olderen en Dolf van Munster

Ook Stephan Gerritsen kon het in de halve finale niet bolwerken tegen Jordy.
Na twee halve finaleplaatsen en twee finaleplaatsen zijn er echter nog genoeg kansen voor Stephan om in De Vrijboom verrassend toe te slaan.

Zo soepel als het met Jordy ging, zo lastig had Jermaine Hardeman het de hele avond. Hij kon zijn “famous golden touch” maar niet vinden. Op karakter ploeterde hij zich een weg naar de halve finale. In de halve finale trof Jermaine Gijs van Elzen van het Koetshuis uit Reek, die zijn eerste rankingtoernooi speelde. Na een gelijkopgaande strijd met kansen over en weer raakte Gijs in de laatste leg de beslissende dubbel.

In de finale, Gijs van Elzen tegen Jordy Terburg. Jordy was oppermachtig en gaf Gijs weinig mogelijkheden om zich in de partij terug te vechten, eindstand 5-2.

In het algemeen klassement blijft het stuivertje wisselen tussen Jordy en Jermaine. Jordy heeft nu de eerste plaats weer heroverd. Zijn voorsprong op Jermaine bedraagt met het ingaan van het laatste toernooi twee punten.
Wie van de twee komt na De Vrijboom als grote overwinnaar te voorschijn? Of gaat Stephan Gerritsen op de valreep beide heren nog passeren? Er is nog niets beslist. Een achterstand van elf punten is op het laatste toernooi goed te maken. Met de hoge punten die in het laatste toernooi te verdienen zijn kunnen er nog gigantische verschuivingen in de gehele top 32 plaatsvinden.


Alex Holland, Jermaine Hardeman en John van Hensbergen

Na een trage start in het rankingseizoen speelt Cees Plug zich door middel van puike prestaties in de laatste drie toernooien in de top tien van het algemeen klassement. Voor de derde keer in successie haalde Cees de kwartfinales. Lang had hij in Zaal Merkus goede kansen om door te dringen tot de laatste vier, maar Stephan Gerritsen ontnam de speler van DCM ’99-2 het zicht op de halve finale.

In de verliezersronde was het een Tiels onderonsje in de finale. Fabian de Groot van De Daltons, het team dat ondanks hun overtuigende kampioenschap in divisie 2A momenteel moeilijke tijden doormaakt, nam het op tegen John Meelen van All-4-One. John vocht voor wat hij waard was maar het was niet voldoende om Fabian af te stoppen.

Nog meer successen uit Tiel. Bas van Oort zorgde in de eerste ronde voor een sensatie. De 19-jarige speler van BDT 1 kwam dit seizoen nog niet verder dan drie keer een 100-finish in de competitie. Hij verbeterde zijn hoogste finish op deze ranking tot het absolute maximum. 170, een briljante prestatie!

De top 32 is uitgenodigd voor het eindtoernooi. Peter Meeuws en Ruud Nicolasen hebben zich afgemeld. Ellis Burink die op de 23e plaats staat speelt mee met het damestoernooi. Dit betekent dat er drie extra plaatsen vrij zijn gekomen. Robert Heikamp liet de mogelijkheid aan zich voorbijgaan om deel te nemen aan het finaletoernooi. Frank Croonen, Aad vd Bund en Niels Mauel hebben de wildcards voor het toernooi inmiddels ontvangen en zij completeren de club tot 32.
Mocht er onverhoopt nog een uitvaller zijn dan staat Johnnie Kersten van Teersdijk 1/2 als eerste invaller genoteerd.
Acht dames nemen deel aan het damestoernooi.

De 32 spelers zullen in vier groepen worden onderverdeeld.

Groep A
Jordy Terburg
Jermaine Hardeman
Stefan Gerritsen
Dennis Koenen
Patrick van Olderen
Fons Hardeman
Jeffrey Diepeveen
Alex Holland

Groep B
John vd Weert
Cees Plug
Henk Breunese
Danny Gietman
Sander Oosterbaan
Marco Niemeijer
John van Hensbergen
Dolf van Munster

Groep C
Peter Janssen (Vrijboom)
Aaron Huijbers
Mike van Boxtel
Jan Verstegen
Rob Braam
Theo Cornelissen
Bart Kroon
Rene de Ruijter

Groep D
Edwin Vlijminx
Kenny Willems
Sven Jeuriëns
Geert vd Berg
Danny Janssen
Frank Croonen
Aad vd Bund
Niels Mauel

Het eindtoernooi zal worden gespeeld volgens een poulesysteem: acht poules van vier personen. In elke poule wordt een speler van elke groep geloot.

De plaatsingslijst van het damestoernooi ziet er als volgt uit:

Groep A
Ellis Burink
Kim Cobussen

Groep B
Ria Niemeijer
Anita Zomerschoe

Groep C
Vanessa van Lith
Karina Otten

Voor de twee plaatsen in groep D komen vijf speelsters in aanmerking. Gelijk geëindigd zijn: Laura Gommers, Bianca Hermens, Renate Otten, Martine Dantuma en Jeanine van Wolferen. Zij zullen voor aanvang van het toernooi middels een shoot-out uitmaken wie de twee speelsters worden die aan het eindtoernooi gaan deelnemen.

De finaledag van de ranking wordt gehouden op zaterdag 26 mei in café De Vrijboom in Beuningen.
Aanvang wedstrijden: 20.00 uur
Aanwezig: 19.30 uur
Aanvang shoot-out dames: 19.00 uur

foto’s: Jeanne Stoop

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *